ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑΣ Α. ΔΟΥΔΟΥΛΑΚΑΚΗ
Ωτορινολαρυγγολόγος-χειρουργός κεφαλής
και τραχήλου ενηλίκων-παίδων

Γεννήθηκα το 1972 στην Κομοτηνή όπου και κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά  από το 2005.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Το 1990 εισήλθα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων. Από την Ιατρική σχολή αποφοίτησα τον Ιούλιο του 1996.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • 1996-1997Ιατρός υπόχρεος υπαίθρου στο περιφερειακό ιατρείο Ν.Καλλίστης-Κέντρο Υγείας Ιάσμου Ροδόπης.
  • Από 1997 - 1999 εργάστηκα σε οργανική θέση έμμισθου ειδικευόμενου ιατρού στη Β΄ χειρουργική κλινική του Νομαρχιακού Γενικού νοσοκομείου Καβάλας και κατόπν στο Κέντρο Υγείας  Πρίνου-Θάσου.
  • 1999 -2001  κατείχα θέση έμμισθου βοηθού ειδικευομένου στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Η Παμμακάριστος» στην Αθήνα.
  • Συνέχισα την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου στην ΩΡΛ κλινική του «Ε.Α.Ν.Π.» ΜΕΤΑΞΑ όπου εργάστηκα ως ειδικευόμενη από  2002 έως  2004. Παράλληλα παρακολούθησα τις εργασίες της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου Παίδων « Αγία Σοφία» επί εξάμηνο.
  • Το Δεκέμβριο  2004 συμμετείχα επιτυχώς στις εξετάσεις λήψης της ειδικότητας ΩΡΛ-Χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου του Υπουργείου Υγείας.
  • Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκα ως επιμελητής Β’ στην ΩΡΛ κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 Από τον Οκτώβριο του 2007 έως και σήμερα διατηρώ Ιδιωτικό Ιατρείο στην πόλη της Κομοτηνής και συνεργάζομαι με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιώ χειρουργικές επεμβάσεις.


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Άριστη γνώση της Αγγλικής. Κατέχω το πιστοποιητικό Certificate of Proficiency in English-University of Cambridge

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
Βράβευση ομαδικής εργασίας στην οποία συμμετείχα με θέμα τη χρήση της τηλεϊατρικής στο 1ο συνέδριο της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας το Μάιο του 1999. Συμμετοχή στο ίδιο συνέδριο με ελεύθερη ανακοίνωση με θέμα: «Προβλήματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση υπερτασικών ασθενών», και posters με θέματα «Επείγουσα πρωτοβάθμια περίθαλψη τους χειμερινούς μήνες στη Θάσο»,  «Μελέτη της κατάστασης εμβολιασμών για HBV των παιδιών των δημοτικών σχολείων στη Θάσο», «Χρήση τηλεϊατρικής στο ΚΥ Πρίνου-Θάσου- Οι πρώτες εκτιμήσεις».
11o Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας: Συμμετοχή με 3 ελεύθερες ανακοινώσεις με θέματα: «Κακοήθης εξαλλαγή κύστης θυρεογλωσσικού πόρου»,«Πρόσθια κογχοτομή», «MALT λέμφωμα στομάχου με απόφραξη λάρυγγος» , και 2 posters με θέματα «Οστεώματα σπλαχνικού κρανίου» και «Αρχές φωνητικής υγιεινής».
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας: Συμμετοχή με  εργασίες με θέματα: «Ο ρόλος της παρωτιδεκτομής στη θεραπεία του μελανώματος κεφαλής και τραχήλου» «Παραγαγγλιώματα κεφαλής και τραχήλου» «Βλεννογόνια μελανώματα ρινός και παραρρινίων» «Η σημασία του λεμφαδενικού καθαρισμού του τραχήλου στην αντιμετώπιση του μυελοειδούς καρκινώματος του θυρεοειδούς», «Χειρουργική αντιμετώπιση υποτροπών καρκίνου κεφαλής και τραχήλου: η εμπειρία μας», «Βλεννογόνια μελανώματα ρινός και παραρρινίων». «Αποκατάσταση της φωνής σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, εμπειρία της κλινικής μας με τη μέθοδο της τραχειοοισοφάγειας ομιλίας» «Αίτια αποτυχίας της θεραπείας του πρώιμου γλωττιδικού καρκινώματος (Τ1-Τ2)».
4ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας: Συμμετοχή με εργασία με θέμα «Βλεννογόνια μελανώματα ρινός-παραρρινίων».
5th European Conference of Otorhinolaryngology- Head and Neck Surgery: Συμμετοχή με δύο εργασίες με θέματα: «Chondrosarcoma of the larynx» και «Voice-sparing surgery after radiotherapy failure in T1-T2 glottic squamous-cell carcinomas».
5th Congress of the Balcan Union of Oncology: Συμμετοχή με δύο εργασίες με θέματα: «The prognosis of recurrent laryngeal cancer after total laryngectomy» και «Selective neck dissection in the management of the clinically N0 neck» 
Παρακολούθηση πολλών επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων  της Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ελλάδα  και στο Εξωτερικό.
Έγγαμη, μητέρα ενός τέκνου.

Εξειδίκευση

1.

Έλεγχος ακοής ενηλίκων και παιδιών

Τονική ακοομετρία, τυμπανομετρία, ακουστικό αντανακλαστικό, παιχνιδοακοομετρία
2.

Ενδοσκόπηση ανωτέρου αναπνευστικού

Ενδοσκόπηση ρινός, ρινοφάρυγγος, στοματοφάρυγγος, λάρυγγος με χρήση εύκαμπτων και άκαμπτων ενδοσκοπίων-καταγραφή video με κάμερα
3.

Διάγνωση και θεραπεία αλλεργιών

Δερματικά τεστ (prick test), ανοσοθεραπεία
4.

Διάγνωση και θεραπεία ιλίγγων

ΗΝΓ, χειρισμοί επανατοποθέτησης
5.

Χειρουργικές επεμβάσεις

Η Ιατρός συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο όπου αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και ενήλικες (Αδενοτομή-Αμυγδαλεκτομή, Πλαστική ρινικού διαφράγματος-Ρινοπλαστική, Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός-παραρρινίων, Μικρολαρυγγοσκόπηση, Επεμβάσεις τραχήλου κ.α.)

IATΡΕΙΟ

Το ιατρείο μας λειτουργεί στο κέντρο της Κομοτηνής στην Ορφέως 30

Καθημερινά
9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30
εκτός Τετάρτης απόγευμα.
Δεχόμαστε και Σάββατο πρωί
με ραντεβού.

Επιστημονικός συνεργάτης και μέλος: